Cijene goriva u Hrvatskoj

Coral cijene goriva

Najnovije cijene goriva!

Coral Croatia d.o.o. društvo je povezano s tvrtkom Coral A.E., te koristi oznake brenda Shell temeljem licence izdane od Shell Brands international AG. Ovo društvo postaje sve popularnije na Hrvatskom tržištu, ali zašto baš odabrati Coral goriva?

Shell goriva

Shell goriva su rezultat opsežnih istraživanja i ispitivanja u tipičnim uvjetima vožnje. Vozači traže goriva koja će im omogućiti povećanje performanse automobila, postizanje optimalnog izgaranja, ekonomičnost potrošnje goriva i smanjenje emisija plinova. 

Shell je tijekom godina provodio cestovna ispitivanja više puta, stoga možete biti sigurni da su njihova goriva vrhunske kvalitete.

 

Shell Dynaflex tehnologija

Shell je razvio novu DYNAFLEX tehnologiju s visokom kvalitetom goriva za dizelske i benzinske motore. Prilikom dizajniranja ove tehnologije, Shell se oslanjao na višegodišnja  iskustva u istraživanju i razvoju goriva.

Tehnologija DYNAFLEX je najnovija generacija naprednih formula za benzinska i dizelska goriva. Benzin i dizel međusobno se razlikuju pa je Shell razvio jedinstvene DYNAFLEX formule, za svaku od pojedinih vrsta goriva.

Moderni motori su sve učinkovitiji, a goriva su izložena težim uvjetima (poput više temperature, opterećenja motora i tlakova), što smanjuje performanse motora. Tehnologija DYNAFLEX je složena mješavina, posebno razvijena za održavanje učinkovitosti motora kroz snagu čišćenja i smanjenje trenja.

Benzinski motori su podložniji gubljenju energije zbog povećanog trenja. Trenje se pojavljuje između klipova i stijenki cilindara, te može uzrokovati do čak 15 % gubitka energije motora. Tehnologija DYNAFLEX sadrži svojstva za smanjenje trenja koja stvaraju čvrstu opnu za moguće smanjenje trenja u širem rasponu uvjeta.

 

Shell V-Power 100

Shell V-Power 100 je jedino gorivo koje je Shell razvio u suradnji sa tvrtkom Ferrari. V-Power se sastoji od snažnih molekula za čišćenje koje pomažu u sprječavanju i uklanjanju naslaga prljavštine u motoru. 

Njihova formula je razvijena za rad u ekstremnim uvjetima sustava za unos goriva i uklanjanje do 80% naslaga koje smanjuju performanse. Ovime formula održava sustav za unos goriva čistim tako da omogućuje motoru da radi bolje i poboljša performanse automobila.

Baš zbog toga što su benzinski motori podložni takozvanom kuckanju (uzrokovanom prilagodbom kuta na zakašnjelo zapaljenje ili abnormalnim izgaranjima), Shell V-Power 100 pomaže u poboljšanju performansi i učinkovitosti na svim vrstama cesta i kod svih načina vožnje.

 

Shell V-Power Diesel

Shell V-Power Diesel je jedan od najnaprednijih goriva s pojačanom tehnologijom DYNAFLEX i GTL-om za poboljšane performanse motora. Shell V-Power Diesel s tehnologijom DYNAFLEX je kreiran za uklanjanje do 80% naslaga koje smanjuju performanse s učinkom čišćenja. 

Shell V-Power Diesel sadrži i GTL (eng. gas to liquid). Plinovito u tekuće je posebna sintetička komponenta koja je razvijena isključivo u laboratorijima tvrtke Shell. Gorivo je proizvedeno od prirodnog plina, a karakterističan je zbog iznimne čistoće koja pruža učinkovitije izgaranje i ima znatno veći cetanski broj. 

Shell V-Power Diesel također ima i posebna antikorozivna svojstva koja sprječavaju koroziju metalnih dijelova motora. Gorivo ima svojstva protiv pjene kako biste brže i učinkovitije mogli napuniti vaš automobil gorivom, ali i iznimna nisko temperaturna svojstva koja osiguravaju optimalne performanse čak i pri vrlo niskim zimskim temperaturama.

 

Shell FuelSave 95

Shell FuelSave 95 sadrži napredne molekule za čišćenje, razvijene za održavanje dijelova sustava goriva, kao što su usisni ventili i injektori. Održavanje ovog sustava čistim osigurava učinkovitost i optimalni performans motora.

Novi Shell FuelSave 95 s tehnologijom DYNAFLEX sadrži i nove molekule za smanjenje trenja koje su kreirane za trenutačno djelovanje, te stvaraju robustan premaz za smanjenje trenja na bitnim dijelovima klipnog sustava.

 

Shell FuelSave Diesel

Prljavi ubrizgači mogu pridonijeti neučinkovitom izgaranju u dizelskim motorima. Shell FuelSave Diesel s tehnologijom DYNAFLEX sadrži nove molekule za čišćenje, koje pridonose čišćem ubrizgaču.

Istraživanja su pokazala da dizelski motori koji koriste Shell FuelSave Diesel znatno manje gube energiju uzrokovanu stvaranjem naslaga, te je sustav ubrizgavanja goriva čišći, što pomaže osigurati bolji performans motora.